Хандбал

Ден на ученическо самоуправление

Ангел Христов от 11а, “Оперативно счетоводство” – директор на гимназията
Николет Александрова от 11б, “Електронна търговия” – заместник-директор
Христо Колев от 11в, “Експлоатация на автомобилния транспорт” – заместник-директор

 


 

Спортен празник

На 16.04.2019 г. ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ взеха участие в спортен празник, организиран от ПГИ „Рачо Стоянов“ гр. Дряново. Проведоха се състезания по волейбол и тенис на маса. Отборът по волейбол /девойки/ на гимназия „Буров“ спечели първо място, а Христиан Маймаров от осми клас зае второ място в индивидуалната надпревара по тенис на маса.


 

Среща с вокалиста на група “D2” 19 април 2019 г.

Вокалистът на група “D2” Деян Каменов беше един от поредните мотивационни лектори на младежка инициатива “отГОворните” в град Горна Оряховица. Срещата се състоя в конферентната зала на ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИКОНОМИКА “АТАНАС БУРОВ”, град Горна Оряховица от 14:00 часа при изключително голям интерес в препълнената зала.


 

“Доброто, което носим в себе си”
30 октомври 2018

        Благотворителните инициативи са част от ежедневието на учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров” Горна Оряховица, особено в навечерието на Коледа.
Коледа е тиха молитва за здраве, ум, сила, смирение. Тя иде и напомня за добрината, която всеки от нас носи у себе си.
На 20 декември 2018 година, Игнажден, ние – „полазници” – единадесетокласници от специалността „Банково дело”, заедно с директора господин Иванов и госпожа Галя Стефанова, посетихме Дневния център за деца с увреждания в нашия град и ги изненадахме с домашно приготвени питка, баница, сладкиши и други коледни чудесии.
Знаем, че с непоисканата добрина можем да нараним, но тя направи безкрайно щастливи онези, които нямат възможност да сбъднат детските си мечти, защото им липсва равен шанс за развитие.
От вълнение душите ни „се разплакаха”.
Благодарим за топлото гостоприемство, за грейналите детски личица, за щастливите усмивки и най-вече за подаръците, с които ни изненада персоналът на Дневния център.
Нека всички посрещнем с радост святата Коледна нощ!
Нека не умира във времето тежко човещината!
Защото макар да е жилаво злото, в човека все пак побеждава доброто.


 

Международна седмица на предприемачеството
от 12 до 16 ноември 2018


 

Иновационен лагер


 

“Мениджър за един ден”
30 октомври 2018

Младежки дом Велико Търново, позиция “Експерт младежки дейности”:

ТД НАП Велико Търново:

ТП ДГС “Горна Оряховица”, позиция Директор:

Seo Team Leader:


 

Буровски стипендианти

За поредна година учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров“ се представиха достойно и защитиха реномето на училището в ежегодния конкурс за стипендии на фондация „Атанас Буров“ гр. София. Цветияна Петрова и Цветелина Станева се пребориха с останалите 30 кандидати от всички икономически училища в България и са сред 16 ученика, които ще получават стипендии в размер на 100 лева месечно през цялата учебна година.


 

Участие на ученици от 12″а” клас на ПГЛПИ “Атанас Буров” в Национално ученическо състезание в направление “Счетоводна отчетност”, организирано от Стопанска академия “Д.А.Ценов”, гр.Свищов. Спечелиха специалната награда на катедра “Счетоводна отчетност”.


 

 

               На 10 ноември 2018 г. в Икономически университет гр. Варна се проведе Национална университетска олимпиада за ученици. Отлични резултати постигнаха учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров“ Ангел Христов и Георги Стойнов. И двамата са удостоени със сертификати и грамоти, които им дават право да се запишат за студенти в университета без приемни изпити. Завоювалият първо място Ангел Христов е освободен от плащане на две семестриални такси, а Георги Стойнов – на една.

 


            На 9.11.2018г. група ученици от ПГЛПИ “Атанас Буров“ от XII клас, специалност “Банково дело” с ръководители Галя Стефанова и Илка Василева, старши учители по икономически дисциплини посетиха централата на Райфайзенбанк България в гр. София. Участието е свързано с ежегодната инициатива „Часът на банката”.
            Експерти от банковата централа направиха виртуална разходка в отделите: „Човешки ресурси“, „Банкиране на дребно“, „Корпоративно банкиране“, „Капиталови пазари“, „Управление на операционен риск и риск от измами“, „Корпоративна социална отговорност“.
            След изчерпателната презентационна част учениците посетиха отделите в банката и се запознаха с дейността на  банковите служители, използваните софтуерни програми, банковите документи и осъществяването на онлайн сделки с валута и ценни книжа.
             Благодарим за поканата на Райфайзенбанк България и лично на г-жа Руслана Щилиянова, специалист “Връзки с обществеността”, както и за топлото посрещане на г-жа Колева и г-н Ташков от Фондация „ Атанас Буров” гр. София.